Łódź: Jarmark Produktów Regionalnych

Jarmark Produktów Regionalnych w lutym ponownie zagości w Porcie Łódź. Przygotowywane zgodnie z regionalnymi recepturami wędliny, sery, miody, pieczywo czy bakalie, będą czekać na klientów centrum handlowego przez dwa lutowe weekendy. Najbliższy jarmark trwać będzie od 5 do 8 lutego

Polska kuchnia to bogactwo wielu smaków, często niedostępnych nigdzie indziej. Cechuje ją regionalizm i przywiązanie do lokalnej tradycji, wynikające z wielowiekowej historii. Regionalne smaki coraz bardziej zyskują na popularności. Pomimo łatwego dostępu do egzotycznej kuchni świata, poszukujemy potraw, które będą nam przypominać specjały naszych mam i babć. Dzisiaj, typowo polskich dań, możemy skosztować podczas tradycyjnych jarmarków. Staropolskie produkty dostępne na Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź są nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

„Naturalnie wytwarzane produkty, których receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie, to coś z czego słynie polska kuchnia. Dlatego po raz kolejny zapraszamy klientów do skosztowania tradycyjnych polskich smaków podczas Jarmarku Produktów Regionalnych” – powiedziała Emilia Lange Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Aromatyczne wędliny, chrupiące chleby, przepyszne sery czy rozgrzewające przyprawy i miody to tylko niektóre z produktów, które będzie można kupić podczas Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź. Naturalne i wartościowe smakołyki mogą posłużyć jako pyszna przekąska lub składnik tradycyjnych potraw. Najbliższy Jarmark odbędzie się w czasie ferii zimowych, dlatego warto zabrać na niego dzieci i pokazać im, że to co tradycyjne i zdrowe może być również niezwykle smaczne.

Lutowe Jarmarki Produktów Regionalnych odbędą się w dniach 5 – 8 i 19 – 22 lutego. Stoisk wystawców należy szukać naprzeciwko sklepu Saturn.

Więcej informacji na temat Portu Łódź można znaleźć na stronie http://www.portlodz.pl/

Email
Print